ОПИК

“Заедно с камбанките”

Здравейте от мен – Поли!

Бих искала да ви представя проекта “Заедно с камбанките”, който за втора година ще присъства като част от допълнителните дейности във „Веселите камбанки“. 😊

Какво е “Заедно с камбанките”?

„Заедно с камбанките“ са ежеседмични, внимателно планирани дейности, които са съобразени с темите от годишното разпределение. Те са подходящи за деца от детска яслена и първа групи.

Всичко се случва под формата на “работилнички”, по време на които децата развиват и обогатяват редица умения:
           📌  фина и груба моторика (чрез допир и игра с различни материали);
           📌  фантазия и въображение (създаване на т.н. “Малък свят” с различна тематика, целяща децата нагледно да се докоснат и да играят с играчки и предмети, типични например за обстановката във фермата, морското дъно или зеленчукова градина. Този тип игра е задължително водена от педагог, като целта е децата да получават информация и да усвояват умения, докато играят;
           📌  социално и емоционално взаимодействие (подпомага се чрез внимателно подбрани игри, които имат за цел да научат детето да споделя играчки, да спазва ред и да има търпение);
           📌  практическа насоченост (целта на всички занимания е децата да бъдат не просто наблюдатели, а участници в процеса на учене, за това често готвим, месим тесто, засаждаме семенца и растения, опитваме различни вкусове и аромати, рисуваме с бои върху огромни листове хартия, изработваме интересни проекти, които често носим вкъщи).

Залагаме изключително много на естествените материали от природата. Работим с кестени, жълъди, листа, хартия, миещи се бои, хранителни продукти, платове и всички красиви, рециклируеми неща. 😁

Нови подготвителни групи

Частна детска градина „Веселите камбанки“ обявява прием за деца в подготвителни групи /5 и 6-годишни/ за предстоящата учебна година. Обучението е структурирано по авторска Програмна система. Организацията на средата и методите на взаимодействие са подчинени на принципите на сугестопедията. Обучението включва ежедневно английски и два пъти седмично немски език. Непринудено, в приятелска атмосфера, чрез много и разнообразни игри, децата усвояват знания и придобиват умения, които ги подготвят за училище и кандидатстване с конкурс. Класическа музика и фолклорни ритми, разнообразни спортове, изкуства, иновативни форми на обучение, възпитание на емоционална интелигентност и много забавления изпълват дните на нашите деца.
ЧДГ „Веселите камбанки“ е член на Българска асоциация на частните училища /БАЧУ/, гарант за качество на образованието.
За връзка с нас може да използвате обявените контакти форми на сайта:
http://www.detskagradina.org/ или на Facebook страницата на детската градина.

Българска Асоциация на Частните Училища

ЧДГ „Веселите камбанки“ вече е член на Българската асоциация на частните училища БАЧУ- обществен гарант за качество на образованието в частните училища, членове на БАЧУ.

Основни цели на БАЧУ са да отстоява правото на частните образователни институции и да защитава общите им интереси, както и да инициира проекти за усъвършенстване на законодателството в сферата на училищното образование.

Основен приоритет на БАЧУ за 2014-2015г. е законовото уреждане статута на частните училища и детски градини и на принципа „Парите следват детето“.

Във връзка с промените в текста на чл.10  от ЗПУО, които уреждат и, същевременно, орязват правото на децата от частните образователни институции да получават средства по ЕРС, на 23.06.2015г., БАЧУ свиква пресконференция в Пресклуба на БТА на тема „ Ще получат ли децата в частните детски градини и учениците в частните  училища държавна издръжка“.

 

ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ

 

ЧДГ „Веселите камбанки“ обявява прием за 5 и 6-годишни деца в подготвителна група.

 

Ние не предлагаме само равен старт за училище. 

Ние гарантираме обучение с  изпреварващо развитие и успешна подготовка за най-добрите училища – без допълнително заплащане.

 

МОЕТО „БЛАГОДАРЯ“

11 януари,  може без преувеличение да наречем един от най-вежливите дни в годината.

На тази дата се отбелязва Международния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“ (International Thank You Day).

На всички е известно още от детството, че „Благодаря“ е дума вълшебна. В тази дума е заключена огромна магическа сила, умението да я използваме ни носи радост и душевна топлота. Заедно с думите „Мама“ и „Моля“ ние я научаваме първа и я произнасяме през целия си живот.

МИСИЯ: Всяко дете

ЕКИПЪТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ВЕСЕЛИТЕ КАМБАНКИ“ ПОДКРЕПИ КАМПАНИЯТА НА УНИЦЕФ

Всеки, който иска да се включи в Мисия: Всяко дете на УНИЦЕФ, може да го направи като изпрати SMS с цифра 2 или 5 на 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения от 2 или 5 лева през мобилния си телефон.

Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За програма БЛАГОДЕТЕЛ през мобилен телефон:

През 2013 г. УНИЦЕФ България въведе бърз и лесен канал за месечни дарения през мобилен телефон. С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 дарителят се регистрира за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения от 2 или 5 лв. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя работата на УНИЦЕФ в полза на децата в България и по света.

Общи условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ на www.unicef.bg

Добре дошли в нашето лятно училище!

От трети юли стартира лятно училище,  за всички деца които:

 желаят да творят в арт-работилницата;

искат да спортуват и плуват;

 да учат английски;

да четат, пишат и смятат;

копнеят да открият нови приятели;

имат нужда да се забавляват.