ЗАЕДНО С МАМА

Заедно с мама става част и от ежедневието на Частна Детска Градина “Веселите Камбанки”!

Всяка сряда ще се присъединяваме към най-малките бебета, за да творим и опознаваме света, който ни заобикаля, използвайки всички наши сетива.

Програмата ни залага на работа с природни материали, бебешко изкуство, ритъм, рима, музика и приказки. Заедно ще превръщаме градинското пространство в малка работилница и в края на всяка седмица ще радваме мама и тати с нещо, което сме изработили сами в унисон с тематичната ни програма. 

Заедно ще развиваме:

   ☀️ интелект, фантазия и въображение

☀️ плавно и уверено адаптиране към занимания, типични за детска ясла

   ☀️ двигателните умения

      ☀️ фина и груба моторика

   ☀️ социални и комуникативни умения

☀️ връзка с връстници

   ☀️ връзка с околната среда

      ☀️ сформиране принадлежност към група

 

Нови подготвителни групи

Частна детска градина „Веселите камбанки“ обявява прием за деца в подготвителни групи /5 и 6-годишни/ за предстоящата учебна година. Обучението е структурирано по авторска Програмна система. Организацията на средата и методите на взаимодействие са подчинени на принципите на сугестопедията. Обучението включва ежедневно английски и два пъти седмично немски език. Непринудено, в приятелска атмосфера, чрез много и разнообразни игри, децата усвояват знания и придобиват умения, които ги подготвят за училище и кандидатстване с конкурс. Класическа музика и фолклорни ритми, разнообразни спортове, изкуства, иновативни форми на обучение, възпитание на емоционална интелигентност и много забавления изпълват дните на нашите деца.
ЧДГ „Веселите камбанки“ е член на Българска асоциация на частните училища /БАЧУ/, гарант за качество на образованието.
За връзка с нас може да използвате обявените контакти форми на сайта:
http://www.detskagradina.org/ или на Facebook страницата на детската градина.

МУЗИКАЛНА ШКОЛА

piano1-01

 

Музикална школа в ДГ „Веселите камбанки“

 

ПЕЕНЕ

Песента е първия музикален жанр в живота на детето. Чрез нея, още в ранна  възраст, то изразява емоции и чувства, преживявания.

В заниманията по пеене се формират първите слухови възприятия за тон, ритъм, мелодия. Развива въображението, артистичността, подобрява говора и е отлична дихателна гимнастика.

Заниманията по пеене са индивидуални.

Вокалната методика, както и песенния материал са съобразени с гласовите възможности и музикален слух на детето.

В началното обучението по пеене детето, ще има възможност да овладее основни певчески умения и навици:

  • Певческа стойка
  • Точно интониране
  • Дикция / артикулация
  • Звукоизвличане
  • Дишане

Ще упражняваме и усвояваме:

  • Диапазон, фраза и динамика
  • Упражнения по вокална постановка
  • Сценично поведение
  • Микрофона техника, пеене с инструмент и синбек
  • Подготовка за сценични изяви, концерти, фестивали и конкурси

_______________________________________________________________________

Заниманията по пеене са индивидуални занимания с продължителност 45мин. един път в седмицата, придружени със занимания по солфеж.

СОЛФЕЖ

Солфежът е неизменна част от обучението по музика. Изучаването на солфеж в ранна детска възраст е важен елемент от развитието на музикалните способности : ладов усет, метроритмичен усет, музикална памет, както и на различните видове слух: мелодичен, хармоничен, тембров, релативен, абсолютен.

Солфежът разширява теоретичните знания и обогатявя музикалната култура. Стимулира интереса на детето към възприемане и изпълнение на музика.

Как солфежираме ние?

Осем цвята, осем ноти!

В осемте основни цвята, разпознаваме осемте основни нотни височини.

Рисуваме ноти и музикални стълбички. С помощта на топлите и студени цветове пишем акорди в мажор и минор. Композираме музика с цветни фигурки и с боички.

И така бързо и успешно стигаме до четене и писане на ноти.

Пеем по ноти, ритмуваме и свирим на детски музикални инструменти.

Лесно и забавно изпълняваме стакато и легато.

Пеенето в бавно или бързо темпо е страхотно забавление.

Отваряме вълшебни врати с тайнствените ключове СОЛ и ФА.

А тъй любопитните диези, бемоли и бекари са просто чудесни!

Музикалните игри и забавният тон са в основата на преподаването на музика и солфеж.

_______________________________________________________________________

Заниманията по солфеж се провеждат в група един път в седмицата, с продължителност от 30’-45 мин.

 

За контакти: 0876191718 – Десислава Василева

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска Асоциация на Частните Училища

ЧДГ „Веселите камбанки“ вече е член на Българската асоциация на частните училища БАЧУ- обществен гарант за качество на образованието в частните училища, членове на БАЧУ.

Основни цели на БАЧУ са да отстоява правото на частните образователни институции и да защитава общите им интереси, както и да инициира проекти за усъвършенстване на законодателството в сферата на училищното образование.

Основен приоритет на БАЧУ за 2014-2015г. е законовото уреждане статута на частните училища и детски градини и на принципа „Парите следват детето“.

Във връзка с промените в текста на чл.10  от ЗПУО, които уреждат и, същевременно, орязват правото на децата от частните образователни институции да получават средства по ЕРС, на 23.06.2015г., БАЧУ свиква пресконференция в Пресклуба на БТА на тема „ Ще получат ли децата в частните детски градини и учениците в частните  училища държавна издръжка“.

 

ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ

 

ЧДГ „Веселите камбанки“ обявява прием за 5 и 6-годишни деца в подготвителна група.

 

Ние не предлагаме само равен старт за училище. 

Ние гарантираме обучение с  изпреварващо развитие и успешна подготовка за най-добрите училища – без допълнително заплащане.

 

МОЕТО „БЛАГОДАРЯ“

11 януари,  може без преувеличение да наречем един от най-вежливите дни в годината.

На тази дата се отбелязва Международния ден на думата „БЛАГОДАРЯ“ (International Thank You Day).

На всички е известно още от детството, че „Благодаря“ е дума вълшебна. В тази дума е заключена огромна магическа сила, умението да я използваме ни носи радост и душевна топлота. Заедно с думите „Мама“ и „Моля“ ние я научаваме първа и я произнасяме през целия си живот.

МИСИЯ: Всяко дете

ЕКИПЪТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ВЕСЕЛИТЕ КАМБАНКИ“ ПОДКРЕПИ КАМПАНИЯТА НА УНИЦЕФ

Всеки, който иска да се включи в Мисия: Всяко дете на УНИЦЕФ, може да го направи като изпрати SMS с цифра 2 или 5 на 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения от 2 или 5 лева през мобилния си телефон.

Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Общи условия на www.unicef.bg.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 190 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За програма БЛАГОДЕТЕЛ през мобилен телефон:

През 2013 г. УНИЦЕФ България въведе бърз и лесен канал за месечни дарения през мобилен телефон. С изпращане на SMS с цифра „2“ или „5“ към 1021 дарителят се регистрира за програма БЛАГОДЕТЕЛ чрез автоматични месечни дарения от 2 или 5 лв. Текстът на SMS-а отговаря на стойността и цената на месечното дарение. ДДС и други такси не се начисляват върху даренията за абонати на всички мобилни оператори. Програма БЛАГОДЕТЕЛ подкрепя работата на УНИЦЕФ в полза на децата в България и по света.

Общи условия на програма БЛАГОДЕТЕЛ на www.unicef.bg

Конкурс „Най-добрата мама“

 

 

март 8, 2013

По случай 8 март в  Детска градина „Веселите камбанки“ се организира престижния конкурс  „НАЙ-ДОБРАТА МАМА“. Компетентното жури в състав децата от детската единодушно присъди короната на най-добрата майка. Носителка на приза е : „МОЯТА МАЙКА“